Ήρθε η ώρα για την ειδική αγωγή να σηκώσει χέρι και να πει μάθημα! 2

Βιβλίο ειδικής αγωγής

Ήρθε η ώρα για την ειδική αγωγή να σηκώσει χέρι και να πει μάθημα!

 

 

 

Βιβλίο ειδικής αγωγής

 

Η φιλόγογος ειδικής αγωγής Αναστασία Γεώργα αναφέρει σχετικά με αυτό:

”Μεγάλο κίνητρο για να γίνουν οι ζωγραφιές του μαθητή μου βιβλίο υπήρξε η σχέση δασκάλου-μαθητή που αναπτύξαμε, όπως και η σχέση που καλλιεργώ με κάθε μαθητή μου. Στην Ελλάδα όταν ένα παιδί παίρνει μία διάγνωση, για παράδειγμα φάσμα αυτισμού, φαίνεται πως αυτή η διάγνωση το ακολουθεί σε όλα του τα σχολικά χρόνια και είναι αυτό που το προσδιορίζει, το περιορίζει και στην τελική ανακόπτει την πορεία του. Πιστεύω πως οι μαθητές μου δεν είναι είναι μόνο μία ιατρική γνωμάτευση, αλλά αντίθετα μια προσωπικότητα σε εξέλιξη, για παράδειγμα ο Κ.Μ. είναι ένας έφηβος που του αρέσει η jazz της δεκαετίας του 30’s, τον γοητεύουν τα τρένα και η Αμερική τη δεκαετία του’60, μιλάει άπταιστα αγγλικά και απολαμβάνει ταινίες εποχής, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως το γεγονός ότι έχει διαγνωστεί με αυτισμό είναι μόνο ένα μέρος του συνόλου που τον χαρακτηρίζει, μία πληροφορία βασική αλλά όχι μοναδική για την προσωπικότητά του.

Έτσι λοιπόν το βιβλίο, χωρίς να αποποιείται της επιστημονικότητάς του, βασίστηκε στα βιώματα που έχω από τους μαθητές μου και από τον τρόπο που μαθαίνουν, με την ελπίδα να πληθύνουν τα εκπαιδευτικά συγγράματα ειδκής αγωγής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γιατί ήρθε η ώρα για την ειδική αγωγή να σηκώσει χέρι και να πει μάθημα.”

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από  εδώ:http://www.easywriter.gr/ebooks/item/1287

Με την Αναστασία μπορείτε να επικοινωνήσετε εδώ: https://www.facebook.com/ΕργαστήριΣυναισθημάτων

 

 

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.

Δέσποινα Γεωργαντά

Γεννήθηκα το 1983 στη Ρόδο και μεγάλωσα στη Λαμία. Σπούδασα Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης έχω το ανώτατο πτυχίο HSK Proficiency Test στα Κινέζικα. Μιλάω Κινέζικα, Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Διαμένω μόνιμα στη Λαμία όπου και διδάσκω φιλολογικά μαθήματα και κινέζικα σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Από το 2008 έως το 2013 εργάστηκα ως αρχαιολόγος στην ΙΔ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. To 2013 δημιούργησα την εκπαιδευτική ιστοσελίδα www.sofikoukouvagia.gr και το 2016 την ιστοσελίδα www.e-chinese.gr και από τότε ασχολούμαι ενεργά με τη διαχείρισή τους. Επίσης από το 2013 ασχολούμαι εθελοντικά με την επιμέλεια και διόρθωση κειμένων στις ανοικτές, ψηφιακές, μη εμπορικές εκδόσεις Σαΐτα (www.saitapublications.gr). Τον Ιανουάριο του 2014 συμμετείχα στο συλλογικό ebook "Τα 10 δικαιώματα του (μικρού) επισκέπτη ενός Μουσείου".

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Ήρθε η ώρα για την ειδική αγωγή να σηκώσει χέρι και να πει μάθημα!